STIŽE NOVA VLADA Čapljina uzima ministarstvo poljoprivrede, Stolac branitelja, Čitluk promet

Skupština HNŽ
Hercegovina.info

Prva izvanredna sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije na kojoj bi trebala biti potvrđena nova vlada bit će održana u ponedjeljak. 

Sjednica će se održati u velikoj sali Skupštine HNŽ, u Ulici Jakova Baruha Španca 2 s početkom rada u 10:00 sati, a Hercegovina.info donosi dnevni red koji se sastoji od tri točke.

Prva točka je odluka o izboru predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Druga točka sadrži prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Treća točka sadrži prijedlog odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Parlamentarnu većinu činit će HDZ BiH, SDP i SDA, a Nevenka Hercega na mjestu premijera trebala bi zamijeniti politička početnica Marija Buhač koja na to mjesto dolazi iz ZZO HNŽ.

HDZ BiH dovodi i posve nove ministre, a po jedno ministarstvo, uz ostala, dobit će Stolac, Čapljina i Čitluk. Zanimljivo, Čapljini ostaje poljoprivreda, gdje je i do sada na čelu bio ministar iz tog mjesta Donko Jović, a sada stiže Mario Jurica, dok bi Stolac trebao kadrovirati u ministarstvo branitelja Đuru Prkačina, a Čitluk u ministarstvo prometa Ivu Bevandu.  

SDA je imala unutarnje borbe oko ministara, a koja je struja izvojevala svoje ostaje vidjeti. Po jutrošnjim informacijama stari se SDA ministri nisu održali, a jednog ministra bi trebao kadrovirati Konjic. 

HDZ 1990 i HRS ostaju u oporbi u HNŽ-u.

SDP ide pak u vlast, pa nije jasno kako će se ta stranka postaviti u kampanji za lokalne izbore iduće godine, budući da je neće moći graditi na kontriranju SDA, što im je bio temeljni program. U HNŽ-u su održali na životu SDA. 

Skupština HNŽ

Stranke koje čine parlamentarnu većinu će održati konferenciju za medije s početkom u 8.45 sati u prostorijama Skupštine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.