STIŽE NAOBLAKA Oblačno do vikenda, za vikend povratak ljetnih temperatura

Oblaci
pexels

Nakon serije vedrih dana, stanovnici našeg kraja mogu očekivati blagu promjenu u vremenskim prilikama. Počevši od danas, pa sve do petka, 06.10., prognozira se nešto povećana naoblaka koja će se premještati sa sjeverozapada. 

Iako ove fronte ne donose značajnije promjene vremena za naše područje, tijekom četvrtka postoji vrlo mala mogućnost za koju kap kiše ili čak rijetki kratkotrajni pljusak, osobito iznad sjevernih i istočnih dijelova Hercegovine. 

Što se tiče temperatura, jutarnje će se kretati u ugodnom rasponu između 11°C i 18°C. Dnevne temperature sutra mogu dosegnuti između 23°C i 29°C, dok u mostarskoj kotlini, prema pojedinim prognostičkim modelima, nije isključeno da će se popeti i do 31°C. U četvrtak i petak, očekuje se blagi pad temperatura, za stupanj do dva niže.

Za vikend, meteorolozi najavljuju jačanje Azorske anticiklone sa zapada kontinenta, što će donijeti obilje vedrine i novi blagi porast temperatura zraka.

Ostanite s nama i pratite najnovije vremenske izvještaje kako biste bili spremni za sve meteorološke uvjete koji su pred nama.