Stigao i deseti, 6.000 proračunskih korisnika u HNŽ-u čeka kad će plaća, a server još nije spreman

Bankomat
hercegovina.info

Ministarstvo financija HNŽ-a na čelu s ministrom Adnanom Faladžićem nakon pada servera u potpunosti je izgubilo bazu proračunskih korisnika. Oni se danima ponovno unose, no proces još nije završen, saznaje iz više izvora hercegovina.info. U međuvremenu, već je 10. svibnja, vrijeme kada bi, da je situacija normalna, već trebale leći plaće za 6.000 proračunskih korisnika. 

Izvjesno je, kako smo i navodili, da će uplata za travanj na koncu ipak ići akontativno po veljači, jer novi server još nije spreman za upotrebu. To pak znači da će brojni korisnici biti opet zakinuti, budući da veljača ima najmanje dana, a mnogi su bili i odsutni zbog virusa. Nadalje, ugovoreni po djelu, njih stotinjak i pripravnici, njih također stotinjak - još uvijek čekaju primanje za ožujak, odnosno već su dva mjeseca bez honorara, i još su u gorem položaju od onih koji su u stalnom radnom odnosu. 

Iz Ministarstva su nekim medijima kazali da uplata za travanj neće kasniti, te da će uz nju ići zaostatak za ožujak koji je isplaćen po veljači. Već sada je jasno da to neće biti tako, no isti ne obavještavaju ni korisnike ni javnost o situaciji s plaćama i problemu na serveru. Ministar šuti, no hoće li i narod šutjeti nakon nove umanjene plaće i još jednog mjeseca neisplaćeenog honorara ubrzo ćemo vidjeti.