Štefica Galić pod zaštitom njemačkog Bundestaga

štefica galić, zaštita

Borci za ljudska prava i parlamentarci koji su izloženi prijetnjama trebaju zaštitu diljem svijeta – osnovna je ideja programa pokroviteljstva Njemačkog parlamenta (Bundestaga) pod nazivom „Parlamentarci štite parlamentarce“.

Bosanskohercegovačka novinarka Štefica Galić je u lipnju ove godine uključena u ovaj program, a njen pokrovitelj je Manuel Sarrazin, zastupnik u Njemačkom parlamentu, koji je u rujnu posjetio Sarajevo.

Sarrazin je tijekom posjete kazao da u državi kao što je Bosna i Hercegovina, u kojoj je rat i nakon 25 godina još prisutan, gdje je mnogima još u interesu atmosfera straha, umjesto atmosfere pomirenja – upravo ovdje je bitno podržavati one hrabre.

- One koji imaju hrabrosti da se zalažu za zajedništvo, a ne za podjelu, one koji su dovoljno hrabri da se suoče sa brutalnim ratnim zločinima, a ne da ih veličaju, koji ne posustaju pred napadima i imaju hrabrosti da riskiraju vlastiti život, kako bi spasili druge, te koji imaju hrabrosti biti čovjek u najboljem smislu te riječi – rekao je on.

U Bosni i Hercegovini, dodao je, ima mnogo ljudi koji imaju tu vrstu hrabrosti, a jedna od njih je Štefica Galić, priopćeno je iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.