STARI POHOTNIK IZ LIVNA 78-godišnjaku koji se zadovoljavao pred maloljetnicima određen pritvor

Livno,pedofilija,samozadovoljavanje,maloljetnici
relax portal

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu, Općinski sud u Livnu je osumnjičenom 78-godišnjem P. P. iz Livna odredio mjeru pritvora u trajanju od jedan mjesec, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „zadovoljavanje pohote pred djetetom ili maloljetnikom“.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je radnjama opisanim u dostavljenom izvješću o počinjenom kaznenom djelu, dana 14. lipnja 2023. godine u Livnu, pred dvije maloljetne osobe učinio radnje u kojima se stječu elementi kaznenog djela koje mu se stavlja na teret, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ-a, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja razloga opisanih u Zakonu o kaznenom postupku, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.