STANJE U STOCU STABILNO U samoizolaciju ide pet osoba, tijekom dana dezinfekcija objekata

Stolac
Wikipedija

Nakon što je službeno potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Stocu stanje u tom gradiću je stabilno. Starija ženska osoba iz Stoca za koju je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus danas bi trebala biti hospitalizirana, a u samoizolaciju će svega pet osoba.

Oboljela, kako je za hercegovina.info potvrdio i ravnatelj Doma zdravlja Stolac dr. Kazimir Raguž nije ostvarivala mnogo kontakata, za vikend je stigla iz Zenice i odmah se javila u Dom zdravlja. „Svi njezini primarni kontakti su detektirani. Nije tu bilo intenzivnog kontakta. Tu se radi o maksimalno pet prvih kontakata“, pojašnjava Raguž. Oboljela je provela po par minuta u pojedinim trgovinama i ljekarnoj, te su joj iz jednog ugostiteljskog objekta donijeli u dvorište kavu, a svi objekti gdje je bila će tijekom dana biti dezinficirani.

Podsjetimo, HNŽ je jučer i službeno postao oslobođen od koronavirusa, nakon što pet tjedana nije bilo niti jednog slučaja. U popodnevnim satima stigao je pozitivan koronavirus test za stariju gospođu, koji je u večernjim satima potvrđen.

U SKB Mostar sada će ponovno morati biti oformljen tim liječnika koji će skrbiti o jedinoj oboljeloj u Županiji. Zbog činjenice da živi sama, i da virus nije dobila u Stocu, a i da se odmah javila liječnicima, vjeruje se da novopozitivnih neće biti. Uz ovaj slučaj, na koronavirus je bila pozitivna i osoba iz Berkovića koja radi u domu za stare i nemoćne, no ona se oporavila, a svi djelatnici i štićenici su bili negativni. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.