STANJE NA CESTAMA Prema Blidinju potpuna obustava prometa iz jednog smjera, poteškoće su i na drugim cestama

Cesta snijeg Prozor

Na području FBiH zbog izuzetno otežanih uvjeta, snijega na kolniku i poledice zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na cesti Sarajevo - Konjic, na području Bradine.

Zbog loših uvjeta za vožnju za sve kategorije vozila obustavljen je promet na dionici Rakitno - Blidinje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar, koji mjestimično formira snježne nanose.

Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prijelaza Izačić - Ličko Petrovo Selo obustavljen je promet za teretna vozila.

Promet na regionalnoj cesti Ulog - Klanci preko prijevoja Morine u prekidu je zbog smetova, a u ostalim krajevima odvija se otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prijevoja zbog snijega i poledice.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske izdvajaju cestovne pravce Mrkonjić Grad - Miliništa, Tisovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Novo Selo, Kola - Stričići - Čađavica, Sarajevo - Rogatica preko Romanije, Trnovo - Foča preko prijevoja Rogoj, Vlasenica - Han Pijesak preko prijevoja Han Pogled i Foča - Gacko preko prijevoja Čemerno.

U nižim predjelima kolnici su pretežno mokri i klizavi. Vozačima iz AMS skreću pažnju i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.