STANJE NA CESTAMA Odroni, kamenja i zemlja na kolniku, otežano se prometuje iz Mostara prema Konjicu

stanje na cestama, odron, promet, promet, stanje na cestama, odroni
Arhiva/Ilustracija

Obilne padaline koje već nekoliko dana padaju u BiH donijele su sa sobom brojne probleme i u prometu diljem zemlje.

Tako je zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen promet na dionicama Rajlovac – Vogošća i Visoko - Ilijaš (u mjestu Čekrekčije). Zbog oborenog stabla, obustavljen je promet na magistralnoj cesti Foča - Tjentište, u mjestu Trnovače.

Vode i zemlja na kolniku prouzročili su otežano prometovanje na pojedinim dionicama magistralne ceste Konjic – Jablanica - Mostar, priopćeno je iz Auto-moto saveza u BiH.

Na dionici Sarajevo - Foča mogu prometovati vozila do 3,5 tone, dok se promet autobusa i teretnih vozila odvija preko Romanije.

Usporeno i otežano se prometuje na širem području Sarajeva. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravaju se vozači na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, posebice na dionici M-17.5 Blidinje -Jablanica.

Zbog mogućnosti nailaska na veću količinu vode na kolniku upozoravaju se vozači da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

RADOVI

Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulica Dubrovačka i Splitska do raskrižja sa ulicom kralja Petra Krešimira IV.

Zbog radova na dionicama A-1 Sarajevo sjever - Podlugovi i Kakanj - Visoko (most u naselju Dobrinje), promet se odvija usporeno.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici M-4 Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde), promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava preko Dubrava. Tijekom dana osobna vozila iz pravca Tuzle prometuju kroz tunel, dok se vozila iz pravca Kalesije preusmjeravaju obilaznicom oko tunela. Promet teretnih vozila preusmjerava se preko Dubrava.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.