STANJE NA CESTAMA Još danas u funkciji obje trake, sutra asfaltiranje u Donjoj Jablanici

Radovi na cesti
Ilustracija/Hercegovina.info

Umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282, uveden je novi, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a: 1325. Za pozive iz inozemstva tu je broj +387 33 212 773.  Broj 1282 i dalje ostaje broj za pozive pomoći na cesti, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i prometuje se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Frekvencija prometa je slabijeg intenziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan intenzitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići.

Sutra asfaltiranje u Donjoj Jablanici

Na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) ovaj vikend nema radova i u funkciji su obje trake. Sutra (15.05.), zbog asfaltiranja, za promet će se ponovno zatvoriti jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 s R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protječe uz obvezna kratkotrajna zadržavanja.