Stanivuković parkirao još jedan bager ispred restorana Dodikova kuma

Stanivuković nelegalna gradnja

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je jutros naredio parkiranje još jednog bagera ispred ugostiteljskog objekta "Kajak" u Banja Luci, za koji je njegov tim za reviziju utvrdio da se nalazi nelegalno na gradskom prostoru.

Nakon što je Stanivuković zapečatio ovaj objekt Inspekcija RS-a je donijela odluku da se s objekta skine traka, a gradskoj inspekciji je dat rok od tri dana da to učini, inače će im biti oduzeta "licenca" za rad. Na dan kada je Republička inspekcija donijela tu odluku, Stanivuković je parkirao dva bagera na parking ugostiteljskog objekta, a danas je naredio da se doveze još jedan, a s ciljem onemogućavanja rada "Kajaku".

"Snagu i aroganciju koju su pojedinci stekli kriminalom ponekad je teško zaustaviti, ali to nije nemoguće. Kada Grad dovoljno ojača, a iz dana u dan postaje jači, pobijedit ćemo sve pojedince koji misle da su jači od institucija. Posjedovanje ilegalnog objekta, prkosno parkiranje skupog automobila sa bagerima i na kraju rad duže nego što Stožer za izvanredne situacije dozvoljava, govori mnogo o onome na šta su sposobni", rekao je Stanivuković.

Inače, restoran Kajak u vlasništvu je kuma i imenjaka Milorada Dodika, Mile Radišića, odnosno njegova sina. Kao do jučer u Mostaru, tako su i Banja Luci očito pojedinci uvijek mogli kako žele.