Stanivuković dobio odbijenicu iz Mostara: Žao nam je, ali ništa od skokova

Stari most sunce
Hercegovina.info

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo je dopune Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je da je ovo 'najveća moguća katastrofa'.

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srspku i za naš narod. 

Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi netko nameće mišljenje ili pogled na povijest, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazla se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković na pitanje novinarke 'Buke'.

"Prvi kažem da ću nastaviti imati svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Nitko me ne može strpati u zatvor, ni krivično goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i imam pravo na to, a ne da mi netko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na povijest", istaknuo je Stanivuković.

Nakon ovoga, oglasili su se i iz Organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta u Mostaru. Proteklih dana, a i kako je to navedeno na konferenciji za medije, na ovogodišnje skokove koji se održavaju 25.7. pozvali su gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, te gradonačelnika Mostara Marija Kordića. Svi su potvrdili dolazak na ovogodišnju manifestaciju. Međutim ...

"Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455. tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. srpnja skokom bez aplauza 'Mostari' obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovno stavilo sol na otvorenu ranu", navedeno je u rekaciji organizacijskog odbora skokova sa Starog mosta.