ŠTA ĆE URBANIZAM SA LADICOM? Kordić traži transparentnost

Grad Mostar
PR

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i dopredsjednici Gradskog vijeća dr. Velibor Milivojević i Ivan Zelenika održali su danas u Gradskoj vijećnici prvi zajednički sastanak sa svim načelnicima gradskih Odjela i šefovima službi.

U uvodnom obraćanju gradonačelnik dr. Mario Kordić kazao je kako od načelnika Odjela i šefova službi očekuje transparentnost u radu i pokretanje procesa i projekata koju su bili u zastoju zbog činjenice da nije postojalo Gradsko vijeće, priopćili su iz Gradske uprave Mostara.

"Stoga će prvi korak biti i da će posjetiti svaki Odjel i službu te u izravnoj komunikaciji  upoznati se sa postojećim stanjem i aktivnostima u svakom od njih, ali da će im također biti na raspolaganju kako bi se pokrenuli svi procesi i projekti.

Najavio je kako će u idućem razdoblju u cilju pravljenja funkcionalne Gradske uprave bit proveden i proces njene reorganizacije te informatizacija i digitalizacija, sve kako bi Gradska uprava bila učinkovita i transparentna, a sva dokumenta dostupna javnosti i građanima".

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je kako je cilj novog Gradskog vijeća izgradnja normalnog i cjelovitog grada na dobrobit svih njegovih građana te također naglasio kako treba raditi na izradi nove sistematizacije i reorganizacije Gradske uprave Mostara. 
Obećao je kako će Gradsko vijeće donijeti program rada i imati svaki mjesec dvije sjednice jer žele nadoknaditi zaostatke koji su rezultat činjenice da Mostar nije imao zakonodavnu vlast osam godina, a što je dovelo do brojnih poteškoća u funkcioniranju grada i gotovo svim segmentima.

I dva dopredsjednika Vijeća dr. Milivojević i Zelenika naglasili su kako će novo Gradsko vijeće unatoč činjenici da su zastupljene različite političke stranke raditi sa gradonačelnikom i Gradskom upravom u cilju prosperiteta Grada i na dobrobit svih građana", zaključuje se u priopćenju Gradske uprave Mostara.