"SRCEM ZA HRVATSKU" Crveni križ ŽZH pokreće veliku humanitarnu akciju

"SRCEM ZA HRVATSKU" Crveni križ ŽZH pokreće veliku humanitarnu akciju
Crveni križ ŽZH

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s općinskim i gradskim organizacijama Crvenog križa i drugim humanitarnim organizacijama pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo uslijed potresa u Republici Hrvatskoj pod nazivom “Srcem za Hrvatsku”.

Prilozi u prehrambenim i higijenskim artiklima mogu se predati općinskim i gradskim organizacijama Crvenog križa u vremenu od 4. do 11. siječnja 2021. godine.
 
Iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke mole i traže da prilozi budu isključivo u paketima s prehrambenim i higijenskim sadržajem naznačenim na plakatima. Trenutno, odjeća i obuća se neće prikupljati, po savjetu kolega iz Hrvatskog Crvenog križa.


 
S prikupljanjem navedenih artikala krenut će se u ponedjeljak 4. siječnja 2021. godine. Točno mjesto i vrijeme prikupljanja paketa hrane i higijene objavit će općinske i gradske organizacije Crvenog križa.
 
Upiti u vezi humanitarne akcije mogu se slati na e-mail: [email protected], a informacije i upute će biti objavljene na službenoj Facebook i web-stranici Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, kao i općinskih i gradskih organizacija Crvenog križa.
 
Ugroženom stanovništvu Republike Hrvatske može se pomoći i donacijom (2 KM) pozivom na humanitarni broj Crvenog križa Federacije BiH 17023.
Također, pomoći se može novčanim uplatama na bankovni račun Društva Crvenog križa BiH: 1401-0100-2588-6326 (SBERBANK BH d.d. Sarajevo) s naznakom “Za stradalo stanovništvo Republike Hrvatske”.