Spremni smo sudjelovati u radu nove Vlade F BiH ukoliko bude bolja

Poslije završene sjednice održana je i press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnik u PD Parlamenta BiH, Mladen Ivanković Lijanović, kao i drugi članovi Predsjedništva.

''Narodna stranka Radom za boljitak je preuzela odgovornost u vođenju Federalne vlade od njenog osnutka, a koja je napravljena na osnovu programa Platforme u kojoj sudjeluju i ostale njene potpisnice. Ministri iz Narodne stranke Radom za boljitak u Vladi F BiH, nasuprot brojnim pritiscima zasnovanim na foteljaškim interesima onih koji ovu zemlju iz dana u dan guraju u ponor i sve veće siromaštvo, neće pokleknuti pred istima i nastavit će sa svojim dosadašnjim kvalitetnim radom i projektima koje su započeli, samo iz jednog razloga, a to je interes građana. Svi mi tu treba da ostanemo zbog ostvarenja ekonomskog i socijalnog napretka prije svega i boljitka naših građana, tako što ćemo nastaviti sa kvalitetnim kontinuiranim radom koji je započela aktuelna Vlada u sadašnjem sastavu'', izjavio je novinarima Mladen Ivanković Lijanović i dodao da je Narodna stranka Radom za boljitak uvijek bila spremna da razgovara o kreiranju nove Vlade na bazi kvalitetnog programa za njene građane, ali isto tako da članovi Predsjedništva Boljitka ne vide da je trenutno moguće na bilo koji način rekonstruisati trenutnu Vladu i prekinuti njen dobar rad.

Prisutnima na press konferenciji obratila se i Jasminka Fakić, član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak iz Zeničko-dobojskog kantona.

''Boljitak je do sada bio i dalje ostao koalicijski partneri sa strankom SDP-a u ZDK, te će Narodna stranka Radom za boljitak opravdati povjerenje građana ove žuapnije/kantona koje joj je ukazano i bez ikakvog vršenja opstrukcija ili blokade rada Vlade učestvovati u radu iste. Imenovanje našeg ministra u ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u Vladi ZDK koje nam je pripalo rekonstrukcijom vlati u ovom kantonu bit će održano na Skupštini ZDK slijedeće sedmice'', izjavila je Jasminka Fakić.

Dr. sci. Šefik Smlatić, član Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak i ministar MUP-a USK koji nakon rekonstrukcije vlasti u ovoj županiji/kantonu je imenovan i za v.d ministra za boračka pitanja najavio je da će Narodna stranka Radom za boljitak na području USK i dalje nastaviti sa bespoštednom borbom za izgradnju boljitka ovog kantona i svih njenih građana.

''Nakon posljednje održane sjednice Skupštine USK i imenovanja nove Vlade uspostavili smo i nove okvire za dalje funkcionisanje iste. Pred nama koalicijskim partnerima u Vladi USK sada je još veći izazov, jer više nemamo pravo na ponavljanje grešaka u svom radu za koje ćemo svi morati odgovarati ukoliko ih bude bilo ubuduće. Kao ministar ispred Narodne stranke Radom za boljitak činim sve da budem kreator i inicijator svih reformskih procesa kada je u pitanju MUP USK i na taj način želim pokazati da Boljitak ima snagu i u toj oblasti i da ova stranka ima jedinstvo i snagu kojom ćemo napraviti rezultat i postati nezaobilazan faktor u donošenju bitnih odluka za građane kako USK kantona tako i drugih kantona i F BiH'', kazao je Šefik Smlatić.