Sporna mobilna bolnica prodana turskoj tvrtki za pet milijuna eura

Mobilna bolnica
BHRT

Republičko javno tužiteljstvo i dalje istražuje način nabavke mobilne bolnice u Republici Srpskoj. Bolnica koja je danima bila u središtu javnosti zbog sumnji u nezakonite radnje okončana je raskidom ugovora s dobavljačem – tvrtkom “Balkan Global” iz Bijeljine.

U međuvremenu, iz ove tvrtke priopćeno je kako je sporna bolnica prodana turskoj tvrtki za dvostruko veći iznos koji je bio nuđen vlastima Republike Srpske.

Vlasnik tvrtke “Balkan global” iz Bijeljine Slavenko Ristić izjavio je za BHRT da je pokretna bolnica koju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita prodao jednoj tvrtki u Turskoj za oko pet milijuna eura.

“Jednostavno, ne želim više diskutirati bilo što u vezi pokretne bolnice. Međutim, evo sreća nas je poslužila i to je bilo i za očekivati. Takvi objekti u svijetu koštaju između sedam i 12 milijuna eura. Mi smo vrlo brzo pronašli kupca. Jednu tursku tvrtkuu, koja je za potrebe svoje države kupila tu mobilnu bolnicu i evo u procesu smo realizacije i isporuke te bolnice”, kaže Slavenko Ristić, vlasnik “Balkan Globala“ d.o.o. Bijeljina.

Priča o mobilnoj bolnici danima je okupirala pažnju javnosti. O njoj se pričalo i na sjednici Narodne skupštine, 1. lipnja. Nakon svađe zbog mobilne bolnice, tada je došlo do naguravanja poslanika Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Tomice Stojanovića iz Srpske demokratske stranke. Intervencijom drugih zastupnika spriječen je fizički sukob.