SPECIJALCI i FUP U GRUDAMA Meta zrakoplovne bombe

Grude, pretres, zrakoplovne bombe, miro palac, lanseri, Grude, lanseri, Grude, miro palac

Po nalogu Tužiteljstva BiH na području Gruda vrše se pretresi.

"U skladišnim prostorima jednog poduzeća, pronađena je veća količina zrakoplovnih bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena. Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Federalne uprave policije –FUP, vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude", priopćilo je Tužiteljstvo.

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policijski djelatnici za kontra-diverzijsku zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

Grude,pretres,zrakoplovne bombe

Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih djelatnika na terenu, u okviru predmeta za kazneno djelo -Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH. Tijekom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela.

U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom. Rad na predmetu intenzivno se nastavlja, zaključili su.