VIDEO  Spašavatelji iz BiH se vratili iz Turske, dočekani kao heroji

Spašavatelji iz BiH
N1

Spašavatelje koji su iz Bosne i Hercegovine odmah nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju otišli pomoći u spašavanju ljudi koji su ostali ispod ruševina po povratku svojim kućama dočekali su mnogobrojni građani i članovi obitelji kao heroje.

Gromoglasan pljesak, suze i osmijesi dočekali su pripadnike Gorske službe spašavanja Federacije BiH ispred sarajevske Vijećnice koji su prethodnih dana u pokrajini Hatay u Turskoj, sudjelovali u akcijama spašavanja nakon razornih zemljotresa.

Članovi obitelji i brojni građani su im pružili podršku koji su za N1 kazali da su izuzetno ponosni na ove hrabre ljude koji su bez razmišljanja otputovali u Tursku i dali sve od sebe da spase što više ljudskih života.

Ništa drugačiji prizori nisu bili ni ispred Centra za operacije deminiranja i uklanjanja NUS-a u Azićima na Ilidži.

Tu su također oko 16:00 sati doputovale ekipe Federalne uprave civilne zaštite koje su s nestrpljenjem čekale obitelji, ali i građani.

Podsjećamo, pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH, prethodnih dana su u pokrajini Hatay u Turskoj sudjelovali u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je 6. veljače pogodio jug ove zemlje.

Danas će se iz Turske vratiti i pripadnici Civilne zaštite Republike Srpske koji su u suradnji s ostalim kolegama kako iz BiH tako i z regije i svijeta svakodnevno sudjelovali u misiji spašavanja.