FOTO  Spas od vrućina traži se na razne načine, sredina tjedna donosi temperature do 40 stupnjeva

Vrućina
Hercegovina.info

Ljeto nam se vratilo u pravom smislu riječi. Već nekoliko dana Hercegovinom vladaju velike vrućine. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperatura zraka izmjerena u 14 sati danas u Mostaru iznosila je visoka 34 stupnja. Jednako toliko izmjereno je i u Neumu, dok je u Širokom Brijegu živa na termometru pokazivala samo jedan stupanj manje.

Brojni građani spas su potražili u hladovini svojih domova, ureda, ugostiteljski objekata, ali i na obližnjim rijekama i kupalištima.

Vrućina

Valja istaknuti kako su građani i poslušali savjete liječnika koji su preporučili da se ne izlažemo suncu od 11 do 17 sati za vrijeme toplotnog udara koje će nas nastaviti pratiti kroz ovaj tjedan. Ulice Mostara bile su gotovo prazne.

Vrućina

Broj intervencija Hitne pomoći u Mostaru od jučer je u enormnom porastu. Liječnici imaju od 30 do 40 intervencija prema pacijentima zbog vrućina. Oprezni pogotovo trebaju biti kronični, srčani, respiratorni pacijenti i dijabetičari. Liječnici savjetuju i dovoljan unos tekućine, laganiju hranu i odjeću te obavezna pokrivala za glavu.

Prema prognozi FHMZ sutra (utorak) nas očekuje još toplije vrijeme. Jutarnja temperatura bit će od 18 do 26, a dnevna od 33 do 39 stupnjeva.

Vrućina

U srijedu i četvrtak temperature do 40!

Što se tiče sredine tjedna prema najavama može se očekivati vrhunac toplotnog udara, kada će se živa na termometru penjati do 40 stupnjeva.

U srijedu će bit će sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će od 19 do 26, a dnevna od 34 do 40 stupnjeva.

Četvrtak nam donosi sunčano uz umjeren porast naoblake tijekom dana. Poslijepodne ponegdje u Bosni je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura tog dana bit će od 19 do 26, dok će dnevna iznositi od 34 do 40 stupnjeva.

U petak ćemo nakon sunčanog razdoblja imati postepeno naoblačenje tijekom dana, što u većem dijelu Bosne može uvjetovati pljuskove. Jutarnja temperatura bit će od 19 do 26, a dnevna od 31 do 37 stupnjeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.