SOLARI NA TUŠNICI Planinari se sastali sa načelnikom Općine Tomislavgrad

Tušnica

Predstavnici Planinarskog društva ,,Prisoje" održali su sastanak s općinskim načelnikom Ivanom Buntićem.
Jučer je u zgradi Općine Tomislavgrad održan sastanak predstavnika Planinarskog društva „Prisoje“ i općinskog načelnika na temu Odluke o uvjetima, lokacijama i naknadama za izgradnju solarnih elektrana na području općine Tomislavgrad. 

Naime, člankom 5. Odluke o uvjetima, lokacijama i naknadama za izgradnju solarnih elektrana na području općine Tomislavgrad uspostavljene su zone za solarne elektrane, a između ostalih to su Tušnica (K.O. Prisoje i K.O. Stipanjići) 311 ha i Mala Tušnica (K.O. Prisoje) 302 ha.

Usuglašeno je da će predstavnici Planinarskog društva Prisoje pokrenuti potpisivanje peticije za izmjenu navedene Odluke, koja će biti upućena u daljnju proceduru, te će se uvrstiti u dnevni red na nekoj od narednih sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad.

Predstavnici Planinarskog društva Prisoje su još jednom jasno izrekli svoj stav da se protive bilo kakvoj izgradnji solarnih elektrana na predmetnim lokacijama unutar KO Prisoje.

Općina Tomislavgrad ni u kojem slučaju neće ići protiv interesa lokalnog stanovništva i dobrobiti ovoga kraja, te će svaka daljnja radnja i procedura biti vođena u konzultacijama s istima i sukladno pozitivnim zakonskim propisima. Sastanak je protekao u pozitivnom ozračju, ocijenile su obje strane u pregovorima.