SNSD O NEODRŽAVANJU IZBORA Srbi u Mostaru ništa ne odlučuju i 'ko zna ka'će

SNSD O NEODRŽAVANJU IZBORA Srbi u Mostaru ništa ne odlučuju i 'ko zna ka'će
hercegovina.info

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD Mostar izražava žaljenje što i u trećem ciklusu lokalnih izbora neće biti raspisani izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara.

"Predstavnici GO SNSD Mostar su aktivno sudjelovali u pokušaju iznalaženja rješenja koje bi dovelo do stvaranja uvjeta da se održe izbori u Mostaru, a koji je rezultirao predlaganjem dva modela izbora vijećnika sa gradskih područja i rješenjem za birače iz Centralne zone, ali proces nije proveden do kraja.
Neodržavanje izbora u Mostaru najviše šteti srpskom narodu jer u izbornom vakuumu kakav je trenutno na političkoj sceni Mostara, srpski narod nema nikakvog uitjecaja na procese u Gradu Mostaru, počevši od kreiranja pa do izvršenja proračuna grada, kadrovskih rješenja te infrastrukturnih projekata", kazali su.

Još jedno odlaganje izbora u Mostaru bi pokazalo nemoć međunarodne zajednice a posebno Ureda Visokog predstavnika u BiH koji djelovanjem u slučaju Grada Mostara dokazuje apsurdnost svog postojanja. 2004. godine, u vrijeme uređenih odnosa u Mostaru nametnuta je Odluka o administrativnom ujedinjenju, a sada, kada su ti odnosi poremećeni već dugi niz godina, daju se preporuke i mlaki pozivi da se izbori moraju održati. Valjda je i zadnjem laiku jasno da su potezi trebali biti obrnuti.
Nadamo se da će poslanici Parlamenta BiH biti hrabriji od Visokog predstavnika i usvojiti potrebne dopune Izbornog zakona BiH koje će omogućiti SIP-u BiH da raspiše i provede izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara", zaključuje se u priopćenju GO SNSD Mostar