VIDEO  Snježne pahulje zalepršale i u Hercegovini

Snijeg
Hercegovina.info

U Hercegovini su večeras pale prve pahulje snijega. Baš kako su to meteorolozi i najavljivali, stiglo nam je osjetnije zahlađenje i pad temperature koje je sa sobom najprije donijelo kišu, a onda susnježicu i snijeg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"U nastavku večeri hladna fronta se nastavlja širiti i u ostatku Hercegovine uz mogućnost za snijeg sve do nizina", napisala je stranica Hercegovina Meteo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na istoj stranici objavljeni su i videozapise iz nekoliko hercegovačkih gradova u kojima su večeras po prvi put zalepršale snježne pahulje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Posušje, Grude, Ljubuški, Čitluk neki su od gradova u kojima su građani večeras bar na kratko vrijeme mogli vidjeti mali dašak zime.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Subota donosi razvedravanje

"Kasno navečer, u zoni fronte pahulja može biti sve do 300 ili 200 m.n.v., a lokalno se nošene burom mogu spustiti i do pojedinih nizina, osobito mostarske kotline. A zatim u noći na subotu, te tijekom jutarnjih sati subote glavnina snježne "akcije" se seli nad istočnu i jugoistočnu Hercegovinu. Do poslijepodnevnih sati će se razvedriti gotovo u većem dijelu Hercegovine. Minimalne temperature zraka od -7°C do 3°C, a dnevne maksimalne od -6 do 4°C. U nedjelju pretežno sunčano, a nakon jutarnjih minimuma od -7°C do 0°C, dnevne temperature će porasti na vrijednosti između -1°C i 10°C", objavila je stranica Hercegovina Meteo.