Snijeg u prosincu (opet) iznenadio cestarske službe

Snijeg na Karauli
Dnevni avaz

U višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne pada snijeg i zadržava se na kolniku. Iz BiHAMK-a posebno skreću pažnju na planinske prijevoje Nišići i Karaula (Sarajevo-Kladanj), gdje je prometovanje otežano, uz česte zastoje.

U ostalim područjima pada kiša, pa je kolnik mokar i klizav. Kiša i snijeg se očekuju i tijekom noći i u subotu, zbog čega apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Prije polaska na put, vozačima se preporučuje da se informiraju o trenutnom stanju na cestama.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnoj cesti Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na autocestu.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad, navodi se iz BiHAMK-a.