VIDEO  Snijeg u Hercegovini, stanovnike Posušja iznenadile bijele pahulje

snijeg, Posušje, snijeg, kiša, vremenska prognoza, Hercegovina
Screenshot/Posusje.info

Iako je travanj, u Hercegovini ovih dana ne vlada proljetno vrijeme. Štoviše, neke je ovo subotnje jutro iznenadio i snijeg. Tako su nakon nevremena praćenog grmljavinom i krupom, u Posušju počele padati bijele pahulje.

Sadržaj se učitava...

Podrušje Širokog Brijega jutros je pak probudilo nevrijeme praćeno kratkotrajnom krupom, nešto slabijeg inteziteta. Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, u Hercegovini se i sutra tijekom dana očekuje oblačno vrijeme praćeno kišom, dok se tijekom noći očekuje razvedravanje.

U BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su; Bjelašnica -3; Bihać, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most 4; Sokolac 5; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno 6; Sarajevo, Srebrenica 7; Doboj, Grude, Trebinje, Zenica 8; Mostar 10 i Neum 13.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama sjeverozapadne Bosne.

Tijekom poslijepodneva u većem dijelu zemlje postepeni prestanak padalina uz kratkotrajno smanjenje naoblake. Vjetar će biti slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini do 12 stupnjeva.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom, u nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini povremeno s pljuskovima veći dio dana. Postepeno smanjenje oblačnosti tijekom noći na ponedjeljak. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

U ponedjeljak se pak prognozira sunčanije vrijeme, uz umjeren porast naoblake poslije podne, što u Hercegovini može uvjetovati slabe lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 8 do 14 stupnjeva. Utorak nam također donosi sunčanije vrijeme, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.