Snijeg stigao u BiH

Snijeg stigao u BiH
hercegovina.info

Snijeg je danas stigao u Bosnu i Hercegovinu. Tako se zbog ugaženog snijega na kolniku otežano prometuje na prometnicama: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Bugojno-Kupres-Šuica.

”S obzirom da su meteorolozi najavili pogoršanje vremenske situacije i u ostalim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama. Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet”, navodi se iz BiHAMK-a.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje je zbog radova obustavljen promet u tunelu Jasen na magistralnoj cesti Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno se zbog radova prometuje sljedećim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na GP Izačić zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj zabranjen je promet za sva teretna vozila, priopćili su iz BiHAMK-a.