SNIJEG NA CESTAMA ŠIROM BIH Evo koje su dionice najopasnije

SNIJEG NA CESTAMA ŠIROM BIH Evo koje su dionice najopasnije
Avaz

Zbog novih snježnih padalina koje su tijekom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, jutros se vozi po zasniježenom kolovozu.

Posebno se skreće pažnja na puteve na području Unsko-sanske županije, kao i na šire područje Srebrenika, Gradačca, Olova, Kladnja i Kneževa. U tim krajevima na dionicama u višim predjelima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Ugaženoga snijega ima na dionicama cesta preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se dionice Bihać - Ripač, Bosanski Petrovac - Drvar, Prozor - Uskoplje/Gornji Vakuf (Makljen), Bugojno - Novi Travnik (Rostovo) i Olovo - Kladanj.

Zbog obilnih kišnih padalina u ostatku zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Stoga, apelira se na vozače da brzinu vozila prilagode datim uvjetima na putu uz obvezno poštivanje prometnih propisa.

Radovi u Hercegovini

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), prometuje se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), na M-6 Grude - Ljubuški (Prispa), na M-17.6 Dračevo - Svitava, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je promet za teretna vozila preko 3,5 t. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.