SNAŽAN SKOK NA LISTI Kako je poduzetnik iz Gruda u 2023. zaradio više novca nego BH Telecom

Petar Ćorluka Violeta Grude
hercegovina.info

Kompanija Violeta iz Gruda ostvarila je u prošloj godini dobit, odnosno zaradu od 49,3 milijuna KM, odnosno precizno 49.342.305 KM, piše BiznisInfo.ba.

Hercegovački div time je zauzeo visoko četvrto mjesto od svih kompanija u Federaciji Bosne i Hercegovine prema dobiti u 2023. godini.

Ispred Violete su samo Bingo, Sisecam Soda Lukavac i Elektroprivreda HZHB Mostar. Iza Violete je BH Telecom sa dobiti od 48 milijuna KM. Cijelu listu pogledajte OVDJE

Ovo je veliki napredak i snažan skok za Violetu čija je dobit godinu prije toga bila 34,3 milijuna KM i nalazila se na desetom mjestu u FBiH.

Kompanija je višegodišnji regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a istaknula se i ulaskom na tržište sredstava za čišćenje.

Osim toga, preuzeli su čapljinsku Lastu čiji proizvodi ponovo dominiraju policama supermarketa, a kupili su i tvornicu medenjaka u Austriji.

Izgradili su i novu tvornicu kartonske ambalaže koja ove godine treba početi s radom, a ulaze i u veliki projekat gradnje hotela i tržnog centra u Grudama.