SNAŽAN PLJUSAK U MOSTARU Ulice poplavljene, kod Drežnice se prosula nafta

poplavljena ulica Mostar
Hercegovina.info

Snažan pljusak pogodio je Mostar u poslijepodnevnim satima gdje su za 10-tak min poplivale mnoge ulice. U gradu na Neretvi ništa neobično nije da nastane potop nakon prve ozbiljnije kiše, a što se vidi i na fotografiji iz naselja Luka.

Zbog obilnih padalina u pojedinim krajevima, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Iz BIHAMK-a upozoravaju na povremeno jake udare vjetra,  kao i na povećanu opasnost od odrona i oborenog drveća na kolovoz. Stoga, apeliraju na vozače da brzinu vozila prilagode datim uvjetima na putu uz obvezno poštivanje prometnih propisa.

Prosula se nafta kod Drežnice

Zbog prosute nafte uslijed kvara na autobusu na magistralnom putu M-17 u blizini Drežnice kolovoz je klizav (u dužini od 500 metara), pa iz BIHAMK-a savjetuju maksimalno opreznu vožnju.

Radovi na cesti

Brojne su dionice s aktualnim radovima, tako da preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima.

U tijeku su sanacijski radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Stanje na granici

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.