Smjenama u FBiH nastavljen plan razvlašćivanja Hrvata

...i korištenja čelične metle prigodom pozicioniranja svojih odanih kadrova, čak i unatoč tome što pri tome krše brojne zakonske propise. Uz to u značajnoj je mjeri ponovno pogoršan nacionalni balans, dakako na štetu Hrvata, piše večernji list.

Do sada je Vlada FBiH promijenila desetke nadzornih i upravnih odbora i drugih tijela unatoč tome što mandati pojedinima nisu niti na polovici, zbog čega su već pripremljeni deseci tužbi, a u drugoj fazi slijedit će i kaznene prijave protiv navodnih ministara koji su pak počinili prijestupe.

Na popisu promijenjenih je Upravni odbor Zaklade za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika braniteljskih populacija gdje su nepoznatom pravnom formulacijom, dakle nezakonitom, na razdoblje od 60 dana imenovani podobni stranački kadrovi Suada Hadžović, Samir Odžačkić, Samir Hozić, Muhidin Lukačević, Dragana Medić, Vlado Baban, Maša Begić i Hrvoje Ćurković.

Članovi brojnih promijenjenih odbora, uostalom kao i pojedini ministri, osobe su koje su do nove akvizicije radili i u tvrtkama koje su utajivale poreze državi ili su pak bili na čelu propalih medijskih projekata. Kako je objavljeno nakon jedne od sjednica Vlade, smijenjeni su dosadašnji te ‘nominirani za imenovanje na razdoblje do 60 dana' članovi Nadzornog odbora Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo Reuf Bajrović, Dževad Mahmutović, Mirsad Turković, Miroslav Prusina i Murat Ramadanović.

U Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH imenovani su Branka Lovrinović, a za članove Ivica Knezović, Anto Petrić, Sandra Vegar, Haša Begić, Alija Begović, Enes Karabeg, Bahrija Umihanić, Anka Rajić i Draško Krišto (predstavnici deset županija) i Snježana Bondaruk ispred Federalnog ministarstva zdravstva, dok su u Povjerenstvo za izbor direktora, članova Upravnog i Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja imenovani Dobrica Jonjić, a članovi Zehra Novo-Omanović, Veselinka Marjanović, Snježana Bodnaruk i Mate Lončar.