Službeni Beograd sprema optužnice protiv 392 Bošnjaka!

Prema pisanju ovog Oslobođenja, na spiskovima osumnjičenih za ratne zločine su 252 neposredna izvršitelja, svi vojnici, 66 oficira i 74 predstavnika civilne vlasti.

Za ratne zločine na području Bratunca, Skelana i Srebrenice, kao vojni organizatori, sumnjiče se Meho Osmanović za napad na selo Magašići, Šaban Osmanović, Nezir Đozić za napad na selo Osredak, a Rešad Halilović za napad na sela Brežani i Ratkovići.

Za napad na selo Magašići sumnjiči se Ćamil Hasanović, Alija Ibrić za napad na selo Loznica, Nurija Memišević, Ismet Ramić za napad na selo Hranča, Zihnija Sinanović, Hidan Salihović, Besim Salihović za napad na selo Loznicu, Rešad Sinanović za napad na Zalužje, Huso Salihović za napad na selo Oparci...

"Oslobođenje" prenosi da se za direktno učešće u ratnim zločinima, mučenju, maltretiranju, ubojstvima i pljačkama sumnjiče Kadir Alić, Senad Avdić, Reddžo Arifović, Enver Alispahić, Senahid Avdić, Nedžad Ademović, Meho Ahmedović, Hajrudin Bešić, Ramo Babajić, Sevdalija Begić, Hajrudin Begzadić, Jusuf Burić, Sead Delić, Smajo Delić, Turabija Đozić, Hajrulah i Azem Hadžović, Osman Halilović, Aljo Huseinović Kološtura, Idriz Ibrahimović i drugi.

Među osumnjičenim predstavnicima civilne vlasti su i nekadašnji poslanik SDA u Skupštini BiH Mustafa Đozić iz Bratunca, predsjednik Skupštine općine Srebrenica Besim Ibrišević, Murat Efendić, predsjednik SDA u Bratuncu Dževad Gušić te desetine drugih, uključujući i visoke zvaničnike lokalne policije.