SLUČAJ DŽENE GADŽUN Liječnička komora prekinula disciplinske postupke protiv dvoje liječnika

Džena Gadžun
Facebook

U Liječničkoj komori Županije Sarajevo prekinuti su disciplinski postupci protiv dr. Jasmine Halimić-Alajbegović i dr. Suada Rožajca, koji su, u slučaju preminule dvoipolgodišnje djevojčice iz Kaknja Džene Gadžun, pokrenuti početkom travnja.

Kako su kazali iz Liječničke komore ŽS, disciplinski postupci su prekinuti po osnovu člana 15. Pravilnika o odgovornosti članova u kojem stoji "da ako je pokrenut kazneni postupak ili postoje saznanja da je on pokrenut, disciplinski postupak koji se vodi u komori bit će prekinut do okončanja kaznenog postupka", prenosi Faktor.

''Na to su se pozvali opunomoćenici dr. Halimić-Alajbegović i dr. Rožajca i postupci su prekinuti'', dodali su iz Liječničke komore ŽS.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Županije Sarajevo 8. lipnja podiglo je optužnicu u slučaju smrti djevojčice Džene Gadžun.

Optužnica je podignuta protiv troje liječnica: Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog nesavjesnog liječenja. Rožajac se tereti za teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi u vezi s nesavjesnim liječenjem, dok se Jovanović i Halimić terete za zloupotrebu položaja.

Dvadeseti je mjesec kako obitelj djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koja je preminula 14. studenoga 2021. godine nakon operacije u privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović", čeka na odgovor - tko je odgovoran za smrt njihovog djeteta.

Dr. Benjamin Bejtović, u čijoj ordinaciji je obavljena operacija, nije obuhvaćen optužnicom.

Operaciju je radilo osoblje privatne ordinacije "Halimić", doktorice Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Liječničke komore Županije Sarajevo.

Operacija je obavljena u prostorijama koje iznajmljuje dr. Benjamin Bejtović i koje nemaju zakonsku verifikaciju.

Anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac, čija oprema također nije bila zakonski verificirana.

U Liječničkoj komori ŽS od početka travnja u nekoliko navrata odlagana su ročišta. Za razloge navođeni su: nedolazak svjedoka, nedostatak kvoruma, smrtni slučaj u obitelji tužitelja.