SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ Sud produžio mjere zabrane optuženima

Zijad Mutap
Avaz

U Sudu BiH održano je ročište za produženje pritvora optuženima Zijadu Mutapu, Alisi Ramić Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muamer Ožegoviću koji se terete za skrivanje dokaza i zataškavanja ubojstva Dženana Memića.

Sud BiH je produžio mjere zabrane u slučaju Dženan Memić i svi optuženi će se braniti sa slobode. 

"Ide vam ljubav u zatvor"

Tužitelj Dubravko Čampara korigirao je svoj prijedlog te je naglasio da je Apelacijsko vijeće Suda BiH već odlučilo da se optuženima odrede mjere zabrane i da se Tužiteljstvo BiH s tim slaže, javlja Avaz.

Tužitelj je kazao da predlaže da se Mutapu i Dupovcu odredi mjera napuštanja mjesta boravišna uz obavezno provjeravanje policije da li se pridržavaju mjera. Također, Tužiteljstvo je zatražilo da se odredi mjera zabrana međusobnog sastajanja između optuženih i kontakt bilo kakve vrste.

Obrane su se složile s Tužiteljstvom BiH da se u ovoj fazi postupka ne određuje pritvor već mjere zabrane.

Ermin Gačanović, odvjetnik Hasana Dupovca, kazao je da je njegov klijent doživio provokaciju ispred sudnice.

"Sestre Hasana Dupovca pozdravile su se s njim uobičajenim pozdravom "gdje si ljubavi" na što im je Arijana Memić kazala "ide vam ljubav u zatvor". Ona je svjedok tužiteljstva i molim kolege da obuzdaju svoje svjedoke", naveo je Gačanović.

Alisa Mutap ne smije napuštati Općinu Stari Grad

Na ovo je reagirao tužitelj Čampara koji je kazao da neće nikoga obuzdavati niti je taj termin prikladan.

"To su oštećeni i oni zaslužuju da se s osjećajima saslušaju ovdje jer je to ljudski", naveo je Čampara.

Odvjetnica Nina Kisić zatražila je od suca da ima na umu da Alisa Ramić Mutap ne smije napuštati Općinu Stari Grad a da su obje bolnice u centru.

Na ovo je reagirao Čampara kazavši da je dosta medicinskih radnika na listi svjedoka te da ne može ići u Općinu Centar i te medicinske ustanove.