SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ Alisa (Mutap) Ramić i ostali pušteni da se brane sa slobode

Alisa Mutap
N1

Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu Tužiteljstva BiH da se optuženima u predmetu Zijad Mutap produži pritvor, što znači da su Alisa Ramić (Mutap), njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić pušteni da se brane sa slobode.

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić za N1 je potvrdio ovu informaciju rekavši da je odbijena žalba i Tužiteljstva i obrane koja je tražila da se Alisi i njenom ocu Zijadu, Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću ukinu mjere zabrane.

Zijad i Hasan su u kućnom pritvoru

Na slobodi je i Muamer Ožegović, recepcionar u hotelu Crystal koji je uhićen istog dana kada i Alisa Ramić.

S obzirom na to da nisu ukinute mjere zabrane, Zijad i Hasan ostaju u kućnom pritvoru, a ostali su obavezni da se javljaju policiji. Osim toga, zabranjeno im je sastajanje s određenim osobama, svjedocima kao i međusobna komunikacija.

Sud BiH je 21.srpnja potvrdio optužnice protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića i svi oni su osumnjičeni u predmetu “Dženan Memić”.

Istraga traje pet i pol godina

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u veljači 2016. godine. S njim je u Velikoj aleji na Ilidži bila i Alisa Ramić, s kojom je tada bio u vezi.

Dženan je usljed zadobivenih povreda tjedan kasnije preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a njegovaobitelj je više puta u posljednjih pet i pol godina ukazivala na brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Inače, obitelji  Memić od početka tvrdi da je Dženan ubijen, dok je Tužiteljstvo ŽS podiglo optužnicu da za prometnu nesreću koja se nije ni dogodila te je 'pala' na Vrhovnom sudu.

Muriz Memić, Dženanov otac je zbog toga podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.