SLAVLJE U DIJASPORI Fratri iz Gruda i Ljubuškog zaređeni u Chicagu

SLAVLJE U DIJASPORI Fratri iz Gruda i Ljubuškog zaređeni u Chicagu

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu kotorski biskup mons. Ivan Štironja za đakone je zaredio fra Slavena Tomića i fra Alojzija Slavka Anđelića, članove Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Prije početka svete mise riječ dobrodošlice ocu biskupu Ivanu, fra Jozi Grbešu, provincijalu hercegovačkih franjevaca, svim prisutnim svećenicima i redovnicima te svemu puku Božjemu uputio je fra Marko Puljić, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji. Spomenute kandidate za sveti red đakonata, koji borave na studiju u Chicagu, predstavio je fra Antonio Musa, odgojitelj bogoslova, piše dijaspora.hr.

Čitanja su čitale majke novoređenika, a darove su prinijeli njihovi očevi. Nakon prigodne homilije u kojoj se osvrnuo na riječi evanđelja o pšeničnom zrnu, biskup Štironja zaredio je fra Slavena i fra Alojzija Slavka.

Novoređenike su u đakonsko ruho obukli župnici župa gdje su kao bogoslovi pastoralno pomogali i gdje će raditi svoj đakonski praktikum: fra Ivica Majstorović (župa sv. Jeronima) i fra Dražan Boras (misija bl. Alojzija Stepinca). Litanijsku prošnju lijepo je pjevajući predvodio fra Gabrijel Škibola uz pratnju zbora iz hrvatske misije bl. Alojzija Stepinca.

Bilo je ovo treće đakonsko ređenje mladih hercegovačkih fratara u Chicagu u posljednjih pet godina. Na osobit smo način bili počašćeni prisutnošću roditelja naših novoređenika, ali i prisutnošću našeg provincijala fra Joze te biskupa Ivana koji je među nas došao “s juga hrvatske zemlje”, kako je to lijepo rekao o. Provincijal.

Nakon svete mise župljani iz hrvatske župe sv. Jeronima organizirali su svečanu večeru za više od 300 gostiju.