Slatki pelin nije dovoljan u borbi protiv ove pandemije

Miroslav Budimir
Hercegovina.info

U Hercegovini je posljednjih mjeseci nastala prava potražnja za slatkim pelinom, koji ima svoje učinke u borbi protiv koronavirusa. Njegova cijena na tržištu je naglo skočila i on se kupuje u svim oblicima. No, je li sam slatki pelin dovoljan upitali smo Miroslava Budimira, čiji je proizvod "Stop virus" priznat od strane njemačkog Max - Planck instituta te je pomogao mnogima.

"U prvom razgovoru kada smo govorili o mom proizvodu, kojeg je potvrdio njemački institut, rekli smo da je jedan od pet sastojaka slatki pelin. Nezaobilazna je ehinaceja purpurea, propolis, ekstrakt bijelog luka i ekstrakt lista masline. No, slatki pelin je nekako u javnosti dobio najviše prostora, te je za njim počela velika pomama. Njegova cijena je skočila s 9 na 50 maraka po kilogramu i mnogi u tome vide zaradu. Bojim se da ta priča ne završi neslavno poput smilja. Slatki pelin ne može sam napraviti puno protiv virusa. Ja sam ljudima otkrio koje sastojke moraju imati i čija je kombinacija potvrđena na spomenutom institutu", kaže Budimir za hercegovina.info te dodaje.

"Pri samom liječenju bitno je podizati imunitet, a toga bez kombinacije ovih ekstrakata po mom mišljenju nema. Pripremiti naš imunološki sustav za naglo podizanje je najbrži uz navedene sastojke i mi nemamo boljeg načina. Ove biljne supstance su klinički dokazane. One na oko izgledaju jednostavno, ali je jako bitno njihovo doziranje."

Miroslav Budimir

Miroslavov proizvod "STOP VIRUS" koji je potvrđen na njemačkom institutu

Kaže da proizvođači moraju biti odgovorni.

"Mi koji se bavimo proizvodnjom ovakvih stvari smo odgovorni prema narodu, ali i prema Bogu, da u ovoj eri pandemije i pošasti koja je poharala cijeli svijet moramo biti itekako ozbiljni. Moramo biti humani i zanemariti korist, jer tržište u strahu uzima sve. Iskreno ne bi preporučio nikome da se igra s ovim u smislu nekakve lagane zarade. Na tržištu imate svega i svačega, a to nije istraženo. Ljudi se igraju, a to baš nije dobro. Ako je već prepoznato naše ljekovito bilje i Bogom dana nam Hercegovina, onda mi moramo prepoznati svoju humanost i zadaću prema svim tim blagodatima i moramo ih iskoristiti na pošten i human način. Možemo ostati prepoznatljivi u cijelom svijetu samo trebamo pametno raditi", zaključio je naš sugovornik.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.