SKY PREPISKE RAZOTKRILE KRAĐU GLASOVA U MOSTARU Behrama i Kljaku istražuje Tužiteljstvo BiH

Anel Kljako Haris Behram

Nakon što je predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irena Hadžiabdić 17. svibnja podnijela prijavu protiv NN osoba, a u vezi prepiske članova narko kartela putem Sky aplikacije i tvrdnji da imaju svog čovjeka u SIP-u, iz Tužiteljstva BiH su za Avaz potvrdili da je prijava primljena.

"Možemo potvrditi da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo prijavu predsjednice SIP-a, te je ista data u rad postupajućem tužitelju na dalje postupanje - kazali su za Avaz iz Tužiteljstva BiH.

U prijavi je traženo da se ispitaju navodi iz medija, a SIP BiH se stavio na raspolaganje Tužiteljstvu.

Avaz podsjeća kako u Sky poruci od 15. travnja 2020. godine Haris Behram piše Edinu Gačaninu Titu:

"Uzeo sam najvažnijeg čovjeka Hercegovine za Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti BiH, a to je Nermin Kljako, brat od onog momka što je savjetnik Fahrudina Radončića. On je glavni za SBB i njegovu stranku koja će, kada on pređe kod nas, doživjeti nokaut. On je, braco, skupa roba jer ima konekcije po čitavoj BiH i može nam u svakom gradu naći ljude, a u Sarajevu ima jednog od glavnih ljudi iz CIK-a (Centralne izborne komisije). Izvukao sam sve informacije od njega, koliko plaća kutije, ljude, veze i sad će sve to biti naše. Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji".