Skupštinu nestabilnog i neprepoznatljivog NK Široki Brijeg vodit će Dario Knezović - simbol hrvatske šutnje u Sarajevu

NK Široki Brijeg,dario knezović,nogomet,skupština kluba

Nogometnom klubu Široki Brijeg već godinama ne ide onako kako bi navijači tog kluba željeli, a od imena pred kojim su strepili mnogi protivnici ostala je prosječnost bh. premierligaša koji izgleda da mu je cilj biti 7. na kraju sezone.

Najvatreniji navijači odavno prizivaju ostavku kompletne uprave, a nade su polagali u najavljenu srpanjsku Skupštinu kluba. Ona se jučer i stvarno održala, ali navijači nemaju previše razloga za nadanje jer nikakvih konkretnijih promjena nije bilo.

Na čelo Skupštine ponovno je izabran Dario Knezović, a za dopredsjednika Vilson Crnjac. Za one koji Knezovića ne poznaju iz svijeta sporta, poznaju ga iz svijeta politike gdje je kao zastupnik HDZ BiH godinama šutio u federalnom parlamentu, odnosno imao 0 (nula) javljanja. 

Škripari godinama apeliraju, a posljednjih mjeseci intenzivno vode borbe protiv ovakvog upravljanja i neprepoznatljivog kluba koji svake godine gubi svoj renome. Prije par tjedana u javnost je dospjelo priopćenje navijača koji je dobro upoznat sa situacijom u klubu gdje su se obistinili svi strahovi prije jučerašnje skupštine: iako je gradonačelnik Miro Kraljević predsjednik na papiru, jasno je da ključne poteze u klubu trenutno vuku v.d. direktora Dragan Soldo i predsjednik Skupštine Dario Knezović. U javnosti nakon odlaska bivšeg predsjednika Zlatana Mije Jelića stalno je prisutna fama “kako nitko ne želi preuzeti klub pa eto moramo mi”. Bila to istina ili ne Široki na sportskom i organizacijskom planu svako malo sam sebi “puca u nogu” i dugoročno to može završiti samo odlaskom u najniži rang natjecanja – županijsku ligu, što me posebno žalosti.

NK Široki Brijeg,dario knezović,nogomet,skupština kluba

NK Široki Brijeg,dario knezović,nogomet,skupština kluba

Osim navijača, na izbor Skupštine i čelne ljude širokobriješkog nogometa reagirali su i Republikanci.

"Upravo takva poplava autsajdera i političkih licemjera u skupim odijelima koji se zalažu za raznorazna prava, ali samo ako njima idu u korist, nije zaobišla ni širokobriješki nogomet. Mislimo da nema potrebe pojašnjavati kome obično pogoduje takvo rukovodstvo u razmirica 'malih i velikih'.  Drugim riječima, sve kreće od politike koja je uglavnom gledala svoje uske interese, a nije ju zanimao dugoročni prosperitet kluba što potvrđuju i loši rezultati rada novije prošlosti. Već osobna promocija. Trenutno, NK Široki Brijeg izgleda kao „kuća u plamenu“, jer pojedina imenovanja nisu veliki dobitak za širokobriješki nogomet, naprotiv. Čak se postavlja i pitanje kako su uopće pojedini dužnosnici došli do zaštićenih pozicija u klubu premda njihov doprinos u financijskom smislu ne postoji, jedino postoji gubitak koji stvaraju putujući na gostovanja a koja se financiraju iz blagajne kluba. Istinskim navijačima kluba to se ne može sakriti. A da ne spominjemo 57 zaposlenika (samo polovica su nogometaši)", kazali su iz HRS-a koji navode da je Dario Knezović sinoć priznao kako volontira u klubu jer vraća dug što joj je omogućen politički angažman za plaću od nekih 5.000 KM.

U službenoj objavi NK Široki Brijeg objavio je kako je na Izbornoj skupštini usvojen je novi Statut NK Široki Brijeg u kojem je vidljiva i značajnija uloga same Skupštine kroz sudjelovanje čak 25 članova ispred predstavnika sponzora Kluba. Uz njih, u Skupštini je još po pet predstavnika Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke te šestorica istaknutih sportskih djelatnika; ukupno 41 član kao svojevrsno jamstvo sveobuhvatne širine i zainteresiranosti za aktivnim radom u životu sportskog miljenika Grada. Novu, istaknutiju ulogu u reorganizaciji dobio je i Nadzorni odbor sa sedam članova, a čine ga predstavnici klupskih sponzora te Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke (Miro Kraljević, Ivo Zovko, Marko Ćavar, Dražen Knezović, Frano Medić, Tomislav Čolak, Mario Mandić). 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.