Skupština HNŽ kupila automobil od 75 tisuća maraka, a ljetos za dva vozila iskrcali 140 tisuća maraka

Skupština HNŽ javne nabavke

Vozni park Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije bogatiji je za novo vozilo u vrijednosti od skoro 75 tisuća maraka bez PDV-a.

Prema portalu javnih nabavki, posao je dobila mostarska tvrtka 'Hercegovina Auto' koja je jedina i poslala ponudu na javni natječaj. Točna vrijednost dogovorenog posla je 74.990 maraka bez PDV-a, a posao je zaključen 26. prosinca 2023. godine.

Natječajna dokumentacija još nije dostupna za javnost pa se ne zna ni precizno o kojem vozilu se radi, no 'Hercegovina Auto' u svom salonu zastupa marke Seat, Škoda i Volkswagen pa je za pretpostaviti da je neko vozilo iz tog trokuta.

Skupština HNŽ javne nabavke

Vrijednost najniže prihvatljive ponude bez PDV-a u KM bila je upravo 74.990 maraka, a isto toliko je bila i cijena najviše prihvatljive ponude. Iako je kriterij za dodjelu posla bila najniža cijena, 

U natječajnoj dokumentaciji je navedeno da nabavka nije financirana novcem iz Europske unije, što znači da će troškove luksuznog vozila pokriti stanovnici Hercegovačko-neretvanske županije.

Ljetos kupili dva vozila od 140 tisuća maraka

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije ljetos je raspisala dva odvojena natječaja za kupovinu novih vozila, a ukupno su ih platili preko 140 tisuća maraka. Taj je posao je dobio opet 'Hercegovina Auto' iz Mostara, ali bez novih državnih tisuća nije ostao ni MRM iz Ljubuškog.

Procijenjena vrijednost prvog ugovora je bila 150 tisuća maraka, no vozilo je kupljeno na kraju za 70.085,47. Ugovor je sklopljen 11. srpnja 2023. godine, a na adresu Skupštine i tada je stigla samo jedna ponuda. Vrijednost jedne najniže ponude bila je točno 70.085,47, kao i vrijednost najviše ponude.

Skupština HNŽ javne nabavke

MRM iz Ljubuškog također je bio jedini ponuđač za drugo vozilo koje je nabavljala Skupština HNŽ. Drugi automobil je također bio procijenjene vrijednosti 75 tisuća maraka, no na kraju je automobil plaćen 71.606,84 maraka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.