SKUPA KAVA Evo koliko je Federacija potrošila na tople napitke i šećer

Kava
Ilustracija

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH dodijelila je danas ugovor za nabavku espresso i mljevene kave, jednoj privatnoj kompaniji, u vrijednosti od 70.000 KM. U cijenu nije uračunat PDV-e, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Riječ je o sukcesivnoj isporuci kafe i ugostiteljskog šećera, za proračunsku 2021. i 2022. godinu. Dodijeljen je i ugovor i za nabavku ugostiteljskog šećer sa logotipom, vrijedan 15.000 maraka.

Ukupno, porezne obveznike, nabavka kave i šećera, za federalne institucije, rad restorana i bifea, koštala su ukupno čak 85.000 KM, prenio je Avaz.

Kava

Nejasno je kome i zašto federalne institucije, u doba pandemije koronavirusa, nabavljaju kavu u vrijednosti od 70.000 KM. Posebno ako se uzme u obzir da je rad restorana u zgradi Parlamenta FBiH obustavljen, a sjednice se održavaju online.

Jedino, gdje zaposlenici koriste usluge restorana su objekti Vlade FBiH u Sarajevu i Mostaru i to u smanjenom kapacitetu.

Osim toga, sjednice Parlamenta i kada nisu online, održavaju se u jednom sarajevskom hotelu, gdje zastupnici, sami naručuju i plaćaju tople napitke.