SKUP PODRŠKE VUČIĆU Tražilo se 80 autobusa i u Hercegovini, brojni su odbili vožnju

Autobus
Hercegovina.info

Danas se u Beogradu održava skup podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Skup se održava nakon što su poslije strašnih zločina i ubojstva djece i mladih u dva masakra, održani veliki prosvjedi protiv nasilja, ali i na kojem je zatražena ostavka Aleksandra Vučića. 

Kako javljaju mediji, Vučić je pripremio 200.000 sendviča za svoj kontramiting, a brojnima koji stižu iz drugih krajeva organiziran je besplatan prijevoz i spavanje.

Tako se 500 građana Republike Srpske organiziranim autobusima zaputilo u Beograd. Za brojne od njih organizaciju je otvoreno preuzeo SNSD, dok neki nisu željeli otkriti tko plaća njihov put.

Iz Trebinja je tako krenuo jedan autobus podrške Vučiću. 

Velike probleme s autobusima ima Aleksandar Vučić, budući da su brojni u Srbiji popunjeni, a nekima koji su se spremali na put su izbušene gume tijekom noći, što se dogodilo primjerice u Mostaru.

Velika potražnja za autobusima bila je i u zapadnoj Hercegovini. 

"Tražili su 80 autobusa iz Hercegovine. Naš posao bi bio da idemo prazni do Novog Sada i tamo kupimo ljude za Beograd", kaže za Hercegovina.info vlasnik jedne autoprijevozničke tvrtke.

Nije želio voziti.

"Ne samo ja, nego gotvo sve kolege koje poznajem", ističe.

Na pitanje otkuda su stigli zahtjevi za autobusima, on je kratko rekao iz Banja Luke, a da se radi o ljudima bliskim Miloradu Dodiku.

Sigurno je bilo i plaćanje.

"Bili su spremni platiti odmah predračun prema prijeđenim kilometrima", rekao nam je ovaj prijevoznik koji je želio ostati anoniman.

No, ima i onih koji su bili slobodni te su odlučili raditi posao koji svakodnevno rade. Tako je prosvjednike iz Trebinja odvezao autobus iz Mostara.

Skup podrške Aleksandru Vučiću zakazan je za danas, dok će prosvjed protiv nasilja u Srbiji biti održan sutra.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.