Skoro 70 tisuća ljudi u dijaspori će glasovati na izborima, SIP odbio preko 10 tisuća ljudi

Izbori
Ilustracija / hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 37. sjednici održanoj danas donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2022. godine.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine naći ukupno 69.872 birača.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za 10.749 birača. Odluka se objavljuje na web stranici.

Žalbe na navedene odluke mogu se podnijeti Apelacijskom odjelu Suda BiH putem SIP-a BiH do subote, 6. kolovoza do 24 sata.

"Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese [email protected] ili osobno u sjedište SIP-a BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo. U subota, 6. kolovoza u terminu od 8 do 16 sati u sjedištu SIP-a BiH će raditi služba (pisarnica) za prijem eventualnih žalbi", navodi se u priopćenju SIP-a.

Središnje izborno povjerenstvo pozvalo je birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH, da posjete web stranicu SIP-a BiH i provjere je li njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.