ŠKOLSTVO U HNŽ Gimnazijalci ne idu u školu jer ministarstvo nije isporučilo gorivo

Gimnazija Mostar
Gimnazija Mostar

Učenici Gimnazije u Mostaru, prema navodima roditelja, od početka prošlog tjedna nisu imali grijanje u svojim učionicama, a sve je kulminiralo u petak kad je dio srednjoškolaca prebačen na online nastavu.

"Djeca danas ne idu u školu jer im je preporučena online nastava. Kao roditelju, nepojmljivo mi je da u današnje vrijeme djeca nemaju grijanje u školi. Boli i to da su djeca kući ili da se smrzaju u školama dok vidimo kako se izdvajaju milijuni za obnove drugih škola. Djeca po hrvatskom planu i programu krenula su u školu tjedan dana ranije, a djeca po bosanskom planu i programu tjedan iza njih i u tom svemu da nitko nije pazio na grijanje tih par tjedana, odnosno da bi mogli ostati bez njega", piše nam jedan od ogorčenih roditelja jer se djeca opet vraćaju na online nastavu.

Odgovor smo zatražili i od odgovornih u mostarskoj Gimnaziji. 

"Nije danima, online je bila samo za drugu smjenu u petak. Nestalo nam je gorivo, ali to nije u našoj domeni jer je za to nadležno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ. Gorivo dolazi danas oko 13 sati, međutim mora odležati dva sata i ne može se odmah paliti grijanje, pa će tako još danas nastava biti online, a već sutra redovno", kazala je za hercegovina.info Ankica Čović, ravnateljica Gimnazije.

Nadležnost grijanja i goriva je u rukama resornog ministarstva kojeg vodi Rašid Hadžović (SDA) i koji ne voli pretjerano javnost, kao niti odgovarati na medijska pitanja. Javnost voli samo kad mu odgovara kao što je to bio slučaj koncem prošle godine gdje je presjekao vrpcu povodom postavljanja zavjesa, klima i pergola u jednoj osnovnoj školi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.