ŠKOLSKO NASILJE Otac tvrdi da je nastavnik u školi davio njegovog sina na satu, a nastavniku su djeca ogledalo svojih roditelja

Bileća, Hercegovina, Republika Srpska, nastavnik, nasilje
Hercegovina.info

Mirko Vučković iz Bileće tvrdi da mu je nastavnik u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Branko Babić fizički napao sina, učenika devetog razreda, a da škola nije ništa poduzela po tom pitanju. Vučković kaže da se ovaj slučaj dogodio 28. listopada i da je o svemu obavijestio direktoricu škole i razrednika, misleći da će slučaj biti riješen u tišini i da će svatko odgovarati za ono što je učinio. No, nije se dogodilo ništa, pa se 13. studenoga pismenim putem obratio direktorici, Nastavničkom vijeću i Školskom odboru.

Hercegovina,Bileća,Republika Srpska,nastavnik,nasilje

“On je opsovao svog prijatelja iz klupe, nastavnik je reagirao kao da je njega opsovao. Došao je iza svoje katedre, prvo ga je izbacio sa sata, dok se dijete pakiralo da izađe sa sata on je prišao i s dvije ruke ga davio”, kaže Mirko za Hercegovina.info.

Nastavnik Branko Babić sve negira i kaže da je od Vučkovića doživio najveću uvredu od kada radi kao prosvjetni radnik.

“Hoću da dam samo kratak komentar u vezi ovog događaja koji je bio prije 3 mjeseca. Škola i školski odbor radili su sve po zakonu i utvrdili da nisam učinio nikakav prekršaj. Izjava ovog roditelja je neistinita i gnjusna laž. U svojih 42 godine radnog staža, nikad nisam doživio uvredu od učenika, a ovog puta jesam od sina Mirka Vučkovića da mi na satu zbog slabe dobivene ocjene kaže "p... mi k... ", i tom prilikom kad sam ga uputio pedagogu škole, zauzeo borbeni stav prema meni. Ovom roditelju bih, kao roditelj, savjetovao, da se pozabavi odgojem svog djeteta, a ne da pravi ovakav show. I na kraju da kažem "djeca su ogledalo svojih roditelja", istaknuo je Babić.

Hercegovina,Bileća,Republika Srpska,nastavnik,nasilje

Na drugoj strani Vučković kaže da su učenici potvrdili sve navode njegovog sina i da je sve prijavio policiji. Od škole je tražio da ispita što se događalo, ali da ništa nije urađeno.

“Ne tvrdim to ja, to tvrdi devet neposrednih svjedoka, devet đaka koji su bili tu i imaju identične izjave. Samo dva đaka su rekla da se tog događaja ne sjećaju, a devet tvrdi da je nastavnik došao daviti dijete. Ja ne želim vjerovati nikome, ja sam njima i napisao da oni ispitaju, ali oni ne da nisu nego i ne žele ispitati”.

Vučković je poslao dopise ministarstvu prosvjete i kulture, kao i pedagoškom zavodu od koijih također traži da ispitaju ovaj slučaj.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.