SKB priprema peti kat za oboljele od koronavirusa; KVESIĆ: Diskoteke rade do zore!

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

COVID bolnica SKB Mostar danas bilježi najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije - 66. Samo u zadnja 24 sata primljeno je novih 14 pacijenata.

"Još uvijek je stanje u SKB Mostar, po pitanju kadra, opreme i smještaja, pod kontrolom. Trenutačno je u tijeku reorganizacija 5. kata glavnog medicinskog objekta na Bijelom brijegu koji će se prenamijeniti za potrebe liječenja COVID-19 pacijenata", potvrđeno je iz SKB Mostar našem portalu.

Sudeći po povećanom broju zaraženih, očekuju nas izazovni dani u kojima ćemo nastojati odgovoriti na sve potrebe naših pacijenata, poručili su iz Sveučilišne kliničke blnice u Mostaru.

I ravnatelj bolnice Ante Kvesić danas je ispred bolnice novinarima govorio na ovu temu. Između ostalog je kazao da je čuo kako je jutros diskoteka radila do ranih jutarnjih sati, i da plaćamo cijenu što smo stavili u prvi plan biznis.

"Maloprije mi reče čovjek da je diskoteka tu u Mostaru radila do 4 sata", kazao je, između ostalog, Kvesić. Dodao je da u Federaciji desetak ljudi svakodnevno umre sa Covidom.

"Bi li pet od njih umrlo bez toga to ne znamo, ali je činjenica da je virus tu, da zna strahovito brzo urušiti ljude i odvesti ih pod ledinu", izjavio je Kvesić.

Podsjetimo, iz Federacije su pozvali na online nastavu i nošenje maski na otvorenom. O radu ugostiteljskih objekata nisu rekli ništa. Tako na fakultetima imamo djelomičnu ili potpunu online nastavu, dovodi se u pitanje rad škola, a noćni klubovi i diskoteke rade.