SKB Mostar prodaje Audija A6 - Prešao je više od pola milijuna kilometara

Audi A6
Ilustracija

SKB Mostar je objavila javni oglas o prodaji službenog motornog vozila Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Javna licitacija će se izvršiti putem zatovorenih pisanih ponuda. Crni Audi A6, 2013. godište, dizel, "krasi" 2967 ccm / 180kW motor, s prijeđenom kilometražom od 542.688 kilometara. 

Kao početna vrijednost postavljena je cijena od 17.000,00 maraka.  Za ovaj automobil se u prošlosti veže niz izravnih sporazuma. Tako se između ostalog navode nabava letve volana u iznosu od 5.956,65 maraka, nabava filter čestica u vrijednosti od 5.969,43 marke te servisiranje vozila u iznosu od 5.984,55 maraka. Ukoliko SKB Mostar ne posjeduje dva automobila A6, onda je na istom urađen dodatni servis svega tri mjeseca poslije i to za 5.369,20 maraka. To znači da je u međuvremenu u ovaj automobil uloženo još najmanje 24 tisuće maraka.

Ne treba ni spomenuti da se ovdje radi o izravnim sporazumima, odnosno o vrsti sporazuma gdje do iznosa od 6.000 maraka nije potrebno objaviti tender već javna ustanova ugovor može dodijeliti kome želi. Zanimljivo je kako su upravo gore navedeni iznosi blizu gornje granice za ovakvu vrstu ugovora. Sve navedene nabave pripale su tvrtci M.R.M. Ljubuški.

Automobil nabavljen 2014. godine za više od 90 tisuća maraka

Jedini natječaj koji se može povezati s ovim automobilom, objavljen je 12.05.2014. godine. Tada se kao procijenjena vrijednost spominjao iznos od 90.000 maraka bez PDV-a. Nabava je dva mjeseca kasnije, točnije 14.07.2014. godine pripala ASA PVA d.o.o. iz Sarajeva. Konačni iznos je premašio procijenjenu ukupnu vrijednost ugovora s obzirom da je isti nabavljen za 95.637,00 maraka bez PDV-a. Automobil je iste godine registiran na SKB Mostar. 

S obzirom da je korišten nešto manje od sedam godina te da je za to vrijeme prešao više od pola milijuna kilometara, to bi u prijevodu značilo da je ovaj automobil dnevno prelazio oko 210 kilometara.

Automobil nabavljen u svrhe prometne službe, podsjetimo se kako oni rade

Automobil Audi A6 je nabavljen za potrebe Prometne službe SKB Mostar, stajalo je u natječaju. Podsjetimo, sredinom prošle godine objavili smo kako ova služba održava svoje prostorije te što rade za vrijeme radnog vremena. Javnost je tada bila zgrožena fotografijama hrane i smeća na podu, higijenom vozila kao i kartanjem za vrijeme radnog vremena. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.