Skank u Stolac stizao u cisternama, pa dalje u EU

Skank u Stolac stizao u cisternama, pa dalje u EU
Facebook

Nakon što je nedavno na području Hercegovine uhićeno šest osoba zbog krijumčarenja velikih količina skunka, mediji odmotavaju klupko na koji način se droga distriburala po Hercegovini i šire.

Pripadnici SIPA-e u ovoj akciji uhitili su Ivicu Antunovića i Nikicu Boškovića u Stocu, Ivana Cvijanovića u Kiseljaku, Borislava Kovačevića u Trebinju, te državljane Hrvatske Juricu i Marija Veletića.

Osumnjičeni su, piše portal Srpska.info za krijumčarenje uzimali od 170 do 240 eura po kilogramu skanka.

Izvor tog portal otkriva da su uhićeni radili vrlo profesionalno i da su, prema prvim informacijama, bili uključeni u krijumčarenje najmanje sedam tona skanka, koji je prošao ili trebao proći kroz BiH.

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu pojasnio je do detalja kako se spomenuta šestorka bavila krijumčarenjem marihuane.

"Droga je iz Albanije išla u Podgoricu, gdje je zatim prepakirana i najčešće sakrivana u kamione. Drogu su stavljali u lažne podove u kamionima s prikolicom, ili u cisterne, i zatim je slali na put prema BiH",  rekao je njihov sugovornik.

Kada droge pređe granicu između Crne Gore i BiH, nastavila bi prema Stocu.

"Tu je vađena i skladištena, a zatim najčešće dalje prebacivana prema Zagrebu, te zatim u Njemačku i Poljsku. Šestorka koja je uhićena u BiH imala je posao da organizira transport droge i da se brine da ona stigne na planirane lokacije", navodi dalje izvor Srpskainfo.

Dalje precizira da su oni za kilogram skanka koji iz Albanije stigne u BiH uzimali 170 eura, a ako put nastavi dalje prema zemljama Zapadne Evrope još 240 eura po kilogramu.

Zbog toga se sumnja da su ovim poslovima zaradili više od dva milijuna maraka.