SKANDALOZNA IZJAVA ODVJETNIKA ŽENOUBOJICE „Ovo je kraj ljubavi, on nije kriminogena osoba“

Emira Maslan Anel Bećirović
Facebook/Avaz

Jučer se u Sarajevu dogodio još jedan femicid. Ovoga puta suprugu Emiru Maslan (1992.) usmrtio je iz pištolja Anel Bećirović (1989.). Nakon ubojstva je pobjegao, ali je ipak uhićen. 

Dok još nismo zaboravili Nizamu Hećimović, koju je likvidirao suprug prenoseći isto na društvenim mrežama, stiže skandalozna izjava odvjetnika najsvježijeg ženoubojice. 

Bećirovićev odvjetnik Omar Mehmedbašić ubojstvo naziva tragičnim krajem ljubavi, a ženoubojicu brižnom osobom.

 „Ono koliko znam da je on htio i sebe da ubije. On je bio pažljiv otac, ja to moram reći, i meni je govorio da on nju voli. Ovo je jedan tragičan kraj jedne ljubavi. To je sve što mogu da kažem. Mislim da on nije kriminogena osoba“, rekao je, uz ostalo Mehmedbašić, prenio je Avaz.

Inače, osim što je ženoubojica MUP je nakon provjera utvrdio da je Bećirović već kažnjavan i to za kaznena djela:

- nasilje u obitelji, presudom Općinskog suda u Sarajevu od dana 26. 6. 2023. godine na kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca, dok je u Operativnoj evidenciji MUP-a Županije Sarajevo evidentiran ukupno sedam puta, i to za kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nasilje u obitelji.

Kod mjesno nadležnih PU Novo Sarajevo i PU Novi Grad, utvrđeno je da je Općinski sud u Sarajevu izdao rješenje od 15. 12. 2022. godine kojim se prema učiniocu A. B, izriču zaštitne mjere zabrana približavanja žrtvi nasilja u obitelji, nevjenčanoj supruzi E.M., na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 mjeseca, zabrana uhođenja i uznemiravanja osobe izložene nasilju, u trajanju od 24 mjeseca, obvezan psiho-socijalni tretman nasilne osobe – A. B., u trajanju od 6 mjeseci, a sve od dana donošenja rješenja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.