Skandal u Dubravama - Hrvati Posavine protiv Komšića!!!

Slomom komunizma i početkom demokratizacije društva pomislili smo da su vremena udaraca i poniženja daleko iza nas. Ipak, prevarili smo se. Još uvjiek nas dušmani ponižavaju. Ponekad propustom, ponekad rječju, ponekad djelom. Navikli smo na udarce neprijatelja. Naša su leđa otvrdnula od udarca štapa, tako da te udarce ponekad i ne osjetimo. Lažemo jedni drugima da nas ne boli. Bole nas, bole.
Ali više od udarca neprijatelja, nas boli udarac onih najbližih - prijatelja. A jedan takav udarac je upravo u zamahu i samo još jedan tren i pljesnut će na našem obrazu.

O čemu se radi?

Dana 09. lipnja, svečano se otvara Galerija „Šimun“ u franjevačkom samostanu u Dubravama. I ništa tu ne bi bilio sporno da, kako doznajemo iz povjerljivih izvora, gvardijan samostana u Dubravama fra Miroslav Ikić nije na svečano otvorenje pozvao i nametnutog “hrvatskog” člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića! Isti je uz, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, i pokrovitelji događaja!?

Možda gvardijan fra Miroslav Ikić nije upućen. Možda gvardijan fra Miroslav Ikić (ne)pozna bližu povijest svog naroda. Ili je možda zaboravio pa ne zna što čini? Možda je stiglo naređenje koje se mora izvršiti bez pitanja!? Zašto zbog jedne ovce ostavlja tisuće?

Možda je gvardijan zaboravio i riječi provincijala fra Lovre Gavrana: Mislim da je svakome jasno da Hrvate moraju zastupati Hrvati – bilo iz hrvatskih stranaka, bilo Hrvati stranački neopredijeljeni. Ali Hrvati, članovi nehrvatskih stranaka, ne vidim na koji bi način mogli predstavljati hrvatski narod, kad su se oni već unaprijed radije opredijelili za interese svoje stranke, nego za interese svoga naroda”.

Hrvatski vjernici župe Dubrava,a i svi oni dobronamjerni koji su dali skromni prilog za izgradnju novog zdanja Galerije i crkve, svi hrvatski bojovnici 108. HVO brigade i svi dobronamjerni vjernici i Hrvati su protiv dolaska Željka Komšića na otvorenje Galerije u Dubrave!

Hrvatskom katoličkom puku Posavine nisu potrebni novi „El Fatih“, a ni nove Ahdname! Najmanje su nam potrebni oni “koji su se već unaprijed radije opredijelili za interese svoje stranke, nego za interese svoga naroda”!!!

Anto Sluganović/posavski-obzor.info