SKANDAL Direktor FUCZ-a, dao sinu službeni automobil za svatove, iz njega je ispaljeno šest hitaca

Enes Memić FUCZ
Avaz

Prava drama trajala je jučer nakon što je policiji prijavljeno da je ispred obiteljske kuće Muriza Memića ispaljeno šest hitaca, javlja Avaz.

Kako je prijavljeno policiji, pucano je iz džipa u pokretu, a vozilo se zatim udaljilo u nepoznatom pravcu. Memići, s pravom u šoku. Isprepadani. Policija je zatim dala priopćenje da upotreba oružja nije povezana s ciljem napada na kuću Muriza Memića i da je se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

No, kako su uslijedile dalje provjere, utvrđeno je da je iz plinskog pištolja pucao Senad Botulja, koji je bio u službenom vozilu Federalne uprave civilne zaštite. Botulja revolveraš, bio u vozilu zajedno sa sinom Enesa Memića, v. d. direktora FUCZ-a, kojem je jučer bila svadba. Za volanom je bio Memićev sin Tarik, a kod Botulje su pronađena osim pištolja i 33 komada streljiva.

Pravo je pitanje kako je službeno vozilo FUCZ-a završilo u rukama Memićevog sina. I kakva je postala praksa da se službenim vozilima ide u svatove. Na to pitanje odgovor mora dati Enes Memić, ali i Vlada Federacije koja ga je imenovala za direktora FUCZ-a.

Radi se o čovjeku koji je na ovoj poziciji nakon suspenzije Solaka zamijenio Mustafu Kadribegovića, koji je se povukao. Memić je inače poznat po izjavi da su respiratori "Srebrene maline", zbog čije se nabavke sudi Fadilu Novalići u drugima ispravni i spremni za korištenje.