SJEVERNI ULAZ U MOSTAR Započeti radovi na postavljanju semafora

semafor m17
Grad Mostar

Sjeverni ulaz u Mostar, odnosno raskrižje magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostar, već godinama je crna prometna točka ovoga grada. Nebrojene prometne nesreće i ogromni zastoji tijekom ljetne sezone kada su gužve na ulazu i izlazu povećane izazvale su znatne štete. Ova lokacija odnijela je nekoliko života, a nastala je i velika materijalna šteta na brojnim vozilima.

Kako je ranije najavljeno, počeli su radovi na postavljenju semafora na raskrižju magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostaru.

Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, najpovoljnije tehničko rješenje, koje daje najvišu razinu usluge, a to je raskrižje u dvije razine s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara (M-17.4) prema Sarajevu (M-17), te kružnim tokom u razini postojećeg raskrižja nikada nije započeto.

Međutim, zbog pritiska javnosti, ipak se krenulo u privremeno rješavanje ove neuralgične prometne točke. Kao privremeno rješenje iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH krajem prošle godine najavili su postavljanje semafora.

"Postavljanje semafora će poslužiti kao signalizacija prije početka radova koji bi ovo problematično čvorište trebali dugoročno riješiti", priopćili su iz Grada Mostara s informacijom da je u ponedjeljak 11.ožujka započeto postavljanje semafora.

Rok za završetak radova, kao i datum početka radova na stalnom rješenju zasad nije poznat.