SJETIMO SE Čovićevog zeta kao vrsnog stručnjaka predložio je Komšićev ministar, da bi ga nakon 9 godina spasio Forto

BHANSA PRIMIRAC

Dragan Čović zadnjih dvadesetak godina nije riješio niti jedno pitanje koje se tiče naroda, no mnoga personalna jest. U tome mu je pomagao i navodno omraženi DF i Željko Komšić, koji mu još jedini ovježava predizborne kampanje, i navlači narod na birališta. 

Valja podsjetit da je upravo državni ministar prometa i veza Slavko Matanović iz Demokratske fronte Željka Komšića u srpnju 2015., prije devet godina, predložio Čovićeva zeta Davorina Primorca na čelo BHANSA-e. Istaknuo je Komšićev ministar tom prilikom da su se rukovodili isključivo stručnošću i kompetencijom kandidata.

DF-ovac branio stručnost Čovićeva zeta 

DF-ovac je branio stručnost Čovićeva zeta i govorio da se radi o rješenju dugom devedeset dana, koje se odvuklo na 9 godina puta 365 dana. 

„Davorin Primorac je od Vijeća ministara na prijedlog Ministarstva prometa i veza imenovan za vršitelja dužnosti ravnatelja BHANSA-e do okončanja natječaja za izbor Uprave. Za v. d. je time određena osoba koja već obavlja rukovodeću funkciju u ključnom odjelu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, odjelu upravljanja zračnim prometom, komentirao je Matanović, koji je za Primorca bio pun hvale.

„Davorin Primorac ima završen prometni fakultet, smjer civilno zrakoplovstvo, kao i deset godina radnog iskustva u struci. U njegovom imenovanju Vijeće ministara se rukovodilo u prvom redu stručnošću i kompetencijama kandidata, a u cilju osiguranja kontinuiteta u funkcioniranju Agencije u prijelaznom razdoblju dok se ne izabere nova Uprava Agencije, izjavio je Matanović u ljeto 2015. za Dnevni list. 

„A propo veze Davorina Primorca s Čovićem, ta činjenica nije bila od utjecaja na njegovo imenovanje za vršitelja dužnosti direktora. Već sam rekao da se radi o kompetencijama kandidata. Uostalom, radi se o privremenom imenovanju koje ne bi trebalo trajati dulje od 90 dana, komentirao je Komšićev ministar. „Prijelazno“ rješenje od 90 dana potrajalo je punih devet godina, a da se Čovićev stručni zet u fotelji održi pobrinula se Trojka. 

Sve po zakonu


Podsjetimo, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH Davorinu Primorcu, zetu Dragana Čovića, na prijedlog Edina Forta, omogućio je da neograničeno, dok ga smrt od fotelje ne rastavi, bude na čelu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA).

Ruku za Čovićeva zeta digli su punac Dragan Čović (HDZ BiH), Ilija Cvitanović (HDZ 1990), Zdenko Ćosić (HDZ BiH), Marina Pendeš (HDZ BiH), Nikola Špirić (SNSD), Snježana Novaković-Bursać (SNSD), Radovan Kovačević (SNSD), Sredoje Nović (SNSD), preciznije dva HDZ-a, te SNSD. Demokratska fronta ovoga puta je bila protiv, no svakako ih valja pohvaliti što su prvi prepoznali kapacitet Čovićeva zeta i doveli ga kada je trebalo. 

Dragan Čović, osim direktora Primorca ima još jednog zeta. On je zaposlenik Elektroprivrede HZ HB - odjel razvoj, a neslužbeno upravlja cijelom Elektroprivredom, kojoj je direktor kum upravo tog drugog zeta. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.